Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 14 24 mei 2018
Van de directeur
 

Vorige week is een extra nieuwsbrief uitgekomen over de Avondvierdaagse. Veel wandelplezier allemaal. En een compliment aan de ouders die deze nieuwe organisatie voor elkaar hebben gekregen!
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over Schouder.com, een communicatie-app waarmee we volgend schooljaar gaan werken. En een aantal uitnodigingen voor sportactiviteiten. Het vakantierooster voor volgend schooljaar is vastgesteld, deze kunt u vinden bij https://www.ark-haarlem.nl/Ouders/Kalender
Marjo Fokkema

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Belangrijk: communicatie school en ouders volgend schooljaar
 
Vanaf volgend schooljaar zet de Ark een app in voor de communicatie tussen de school en ouders. Het afgelopen jaar hebben we kritisch gekeken naar onze communicatiemiddelen en het gebruik van de Arksite. We zijn op zoek gegaan naar nieuwe middelen om de communicatie te verbeteren. Een werkgroep bestaande uit ouders en leerkrachten heeft diverse mogelijkheden onderzocht. Twee bedrijven hebben een pitch gedaan op school en uiteindelijk hebben we gekozen voor Schoudercom.
Vanaf volgend schooljaar maken we gebruik van Schoudercom. Dit is een veilig en besloten ouderportaal voor de online communicatie tussen school en ouders. Ook kunnen ouders zelf hierin hun adres- en telefoongegevens bijhouden. De belangrijkste voordelen zijn grote tijdsbesparingen voor de school, overzichtelijke communicatie en een laagdrempelige bereikbaarheid voor alle gebruikers. Naast berichtenverkeer heeft de school de beschikking over diverse andere communicatiemiddelen, zoals ziekmelding van kinderen, inschrijven voor gesprekken, enquêtes, nieuwsbrieven en blogs.
Schoudercom zal de Arksite vervangen als het gaat om het delen van groepsinformatie, plaatsen van foto’s etc. De Arksite gebruiken we alleen nog voor de ‘statische’ informatievoorziening.
In de laatste vakantieweek krijgen de leerkrachten een workshop. Alle ouders worden via een e-mail uitgenodigd om een gebruikersaccount aan te maken. Er is een app beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets, maar Schoudercom is ook als desktopversie te gebruiken.
U kunt zelf natuurlijk vast een en ander bekijken op de website www.schoudercom.nl Na de zomervakantie volgt meer informatie.            
 
 
 
Activiteiten
 
 
Sport op de Ark
 

Oproep sportdagen 3-4-5 en 6-7-8
Dag allemaal!
De sportdagen voor de groepen 3-4-5 en 6-7-8 beginnen dichterbij te komen… tijd voor een eerste oproep voor enthousiaste ouders die ons daarbij kunnen helpen! Bij sportdagen is de hulp van ouders echt onmisbaar, dus we zien jullie er weer heel graag bij! Op deze dag begeleiden/coachen ouders een groepje van ongeveer 8-10 leerlingen langs alle sportonderdelen.
* De sportdag van de groepen 3-4-5 is dit jaar op woensdag 27 juni (van 09:00-12:00) bij de korfbalvelden van HKC Haarlem. We hebben voor deze sportochtend ongeveer 26 ouders nodig.
* De sportdag van de groepen 6-7-8 is dit jaar op vrijdag 29 juni (van 09:00-14:30) op het korfbalvelden van HKC Haarlem. We hebben voor deze sportdag ongeveer 32 ouders nodig.
Vindt u het leuk om ons en alle leerlingen te komen helpen? Dan kunt u zich aanmelden via sport@ark-haarlem.nl. Zet in de e-mail even om welke dag het gaat, vader/moeder van… en ook of je een voorkeur hebt in wél of juist niet het begeleiden van je eigen kind/kinderen op deze dag.
Hopelijk tot dan!

Aanmelding schoolhockeytoernooi voor de groepen 7/8
Op woensdag 20 juni is het schoolhockeytoernooi!
Wat moet je weten? Dit jaar spelen we bij Rood Wit in Aerdenhout. Het toernooi is van 13:00 tot 17:00. Er wordt gespeeld op een half veld, 8 tegen 8. Teams zijn gemixt en er moeten altijd minimaal 3 meisjes in het veld staan. Ieder team moet een keeper hebben met originele keepersuitrusting. En op het toernooi is een bitje verplicht.
Aanmelden kan op sport@ark-haarlem.nl Vermeld je naam, je klas en ook of je ervaring hebt met hockey. Je kunt je aanmelden tot maandag 28 mei.
Voor elk team dat we inschrijven gaan we ook op zoek naar een coach én een scheidsrechter (en dat mag helaas niet dezelfde persoon zijn).

Aanmelding schoolbeeballtoernooi voor de groepen 7/8
Op woensdag 18 juli* is het schoolbeeballtoernooi!
Wat moet je weten? Dit toernooi is tijdens de Haarlemse Honkbalweek bij Pim Mulier. Het toernooi is van 13:00 tot 15:00. Teams zijn gemixt en bestaan uit 5-6 spelers. Na het toernooi mogen spelers en begeleiders gratis een honkbalwedstrijd kijken en heb je toegang tot het ‘funpark’.
Aanmelden kan op sport@ark-haarlem.nl Vermeld je naam en je klas. Je kunt je aanmelden tot maandag 18 juni.
Voor elk team dat we inschrijven gaan we ook op zoek naar een coach.

*Let op! Dit is in de laatste schoolweek voor de zomervakantie. De groepen 8 hebben dan al hun musical gehad en zijn deze week al vrij. Je bent eigenlijk al bijna ex-leerling, maar als je het leuk vindt mag je natuurlijk nog onze school vertegenwoordigen op het toernooi ;-)

Sportieve groet,
Niek, Karina en Lisanne (gymleerkrachten BS de Ark)
             

 
 
 
Terugblik
 
 
Biebman en Biebman
 

Wat zijn we blij met zoveel nieuwe boeken, ze staan in de kast. Twee kinderen hebben hun boekenbon al opgehaald. Eva Roelofs en Emelie Buists, kijken. Kijken jullie nog even naar de nummers? Nr. 69, 391 en 912 mogen bij juf Marjo een boekenbon ophalen.

  

 
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.