Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 10 15 februari 2018
Van de directeur
 
De voorjaarsvakantie is in zicht, inmiddels is het een mooie traditie dat we dan gaan schaatsen. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over het schaatsen. Er is ook bericht over de Avond-4-daagse, de data zijn veranderd. Goed om al te weten, hierover meer in deze nieuwsbrief.
 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Schaatsen groepen 4 t/m 8
 
Op donderdag 22 februari gaan de groepen 4, 5 en 6 schaatsen.
De groepen 7 en 8 schaatsen op vrijdag 23 februari.
Wat u moet weten:
Ø De groepen 4 vertrekken donderdag om 11.30 uur vanaf school. De groepen 5 vertrekken om 11.45 uur en de groepen 6 vertrekken om 12:00 uur.
Ø Zij zijn allemaal om 14.45 uur terug op school.
Ø De groepen 7 en 8 vertrekken vrijdag om 11.45 uur. Groep 7 gaat lopend en is om 14.45 weer terug op school. Groep 8 gaat op de fiets. Zij fietsen om 14.45 zelfstandig naar huis.
Ø Schaatsen huren: Geef uw kind uiterlijk woensdag 21 februari een enveloppe mee met hierin gepast € 5,00 en aan de buitenkant van de envelop (met een nietje!) het ingevulde huurbriefje met daarop de naam van de school en telefoonnummer, schoenmaat en soort schaats. De huurbriefjes zijn bij de leerkracht te verkrijgen. Het is handiger om schaatsen te lenen in plaats van te huren!!
Ø In verband met de veiligheid moeten alle kinderen handschoenen of wanten dragen.
 
 
 
 
In gesprek met de vakleerkracht
 
Op school werken meester Niek, juf Lisanne en juf Karina als vakleerkracht Bewegingsonderwijs, en juf Nicole als vakleerkracht Handenarbeid. De komende periode is het weer mogelijk met hen een afspraak te maken. Vindt u het leuk, interessant, boeiend om eens in gesprek te gaan met een van onze vakleerkrachten? Of heeft u een specifieke vraag over het vak? Stuur dan gerust een e-mail om een afspraak te maken. Soms nodigen de vakleerkrachten u uit voor een gesprek. In sommige gevallen bij Rots en Water-training of MRT bijvoorbeeld.
Wie weet tot ziens!
Groet, Lisanne, Nicole, Karina, Niek
lisanne.bouten@salomoscholen.nl (geeft les aan de groepen 7 en 8)
nicole.hillmann@salomoscholen.nl (geeft les aan de groepen 4 t/m 7)
niek.tammer@salomoscholen.nl (geeft les aan alle groepen)
karina.beijer@salomoscholen.nl (geeft les aan de groepen 3, 4, 5 en 6)
 
 
 
 
Activiteiten
 
 
Een eigen Ark Avondvierdaagse!
 
Een avondvierdaagse met 'groene', mooie routes... Gaat het lukken dit jaar? We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen en het ziet er goed uit!
Er worden routes uitgestippeld, verzamelplekken gezocht, contact gelegd met gemeente en PWN om te zorgen dat we ook vergunningen krijgen en er is contact met andere scholen voor overleg en het uitwisselen van ervaringen.
Belangrijkste voor nu is dat bij de eigen avondvierdaagse de datum verschuift naar dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni.
We lopen namens de Ark, maar de avondvierdaagse is een ouderactiviteit. De organisatie en verantwoordelijkheid blijft dus volledig bij de ouders van de kinderen die meelopen. Net als voorgaande jaren verwachten we dat ouders meelopen met hun eigen kind(eren). Daarnaast zullen we ouders nodig hebben voor verkeer en EHBO. Een oproep hiervoor volgt later.             
 
 
 
Van de Schoolraad
 
Nog een paar weken en het is zover. Heb jij al oppas geregeld? De Stalker is voor de 'oorspronkelijke' Haarlemmers een begrip. En wij mogen er op 17 maart een eigen feestje vieren. De dansvloer is vol; al veel Ark-ouders hebben een kaartje gekocht. Zij krijgen dat gratis 'old school' welkomstdrankje.
Verzoeknummers? Geef maar door via: https://clubarkfeest.wordpress.com/muziek/
Nog geen kaartje? Kaartverkoop kan nog even, via: https://clubarkfeest.wordpress.com/tickets/ 
 
 
 
Terugblik
 
 
De Ark schaakkampioen van Haarlem
 

Het scholentoernooi voor schakers wordt ieder jaar groter. Dit jaar deden 19 scholen en 160 kinderen mee. Het ging om het kampioenschap voor Haarlem en omstreken, met scholen uit Bloemendaal, Vijfhuizen en Heemstede. De Ark had dit jaar vijf teams, maar één team bezweek aan de griep. Het derde en vierde team speelden in de B-groep en konden het B-kampioenschap van vorig jaar niet herhalen, maar ze speelden een leuk toernooi.

In de A-groep wisten we dat de naburige Ter Cleeff-school de belangrijkste concurrent was voor de titel. Ze hadden in het eerste team vier clubschakers. De eerste ronden konden we inspelen en met 4-0 winnen, maar in de derde ronde al was het zover: De Ark 1 - Ter Cleeff 1. Na een kwartier stonden we met 2-0 voor. (Er werd gespeeld met 15 minuten bedenktijd, zodat een partij altijd binnen een half uur afgelopen is.) Aan ons eerste bord zagen de toeschouwers een gewonnen stelling. Het vierde bord leek een comfortabele stelling met een pluspion op de 7e rij, die elk ogenblik kon promoveren. Het leek een gelopen race!
Maar ja, topsport nietwaar, met alle spanning van dien, ook al zijn we niet in Korea... Verbijsterd zagen we hoe onze eerstebordspeler zonder enige aanleiding zijn dame weggaf, en verloor; aan het vierde bord ging onze speler diep nadenken hoe hij zijn pion aan de overkant moest krijgen. Een paar minuten later ging hij door zijn tijd heen. Dat was 2-2, een gelijkspel en een gedeelde eerste plaats.

Gelukkig bleef De Ark daarna winnen, en verspeelde Ter Cleeff nog een punt, zodat De Ark kampioen van Haarlem werd. De Ark 2 eindigde als vierde en maakt daarmee ook kans op een plaats in de finale van Noord-Holland.

Verdere schaakactiviteiten dit jaar op De Ark
Veel kinderen op De Ark willen leren schaken. Binnenkort kan dat vlakbij, bij de stichting buurtschaak, op de Vrije school Kleverpark, op donderdagmiddag. De lessen beginnen 8 maart en zijn ook geschikt als je de regels al kent. Op school hangen posters waarop alles wordt uitgelegd; je kunt ook kijken op buurtschaak.nl

Voor degenen die met een schaaktoernooi mee willen doen komt er binnenkort een kans: het kampioenschap van Haarlem voor schoolschakers uit groepen 3, 4 en 5. Het maakt niet uit hoe goed je kunt schaken, je kunt altijd meedoen in het Arkteam. Dit toernooi is op zondagmiddag 18 maart. Opgave bij schoolschaakhaarlem@gmail.com
 

 
 
 
Online Masters groep 8
 
Op 6 februari was het safe internetday. Ook de school stond hierbij stil. Samen met vrijwilligers van VodafoneZiggo hebben de groepen 8 een www.online-masters.nl les gehad in veilig internet gebruik. Want hoe logisch is het om openbaar WiFi te gebruiken? Of voor al je social media accounts hetzelfde wachtwoord? Met het onderdeel ‘denk als een hacker’ werd een onschuldige post op Insta ineens een potentieel wachtwoord. De ouders zullen het gemerkt hebben door de thuiswerkopdracht: google je ouders! Mediawijsheid blijft een onderwerp waar iedereen zich mee bezig zou moeten houden.
 
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.