Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 8 18 januari 2018
Van de directeur
 
Een nieuw jaar met een mooie start; in deze nieuwsbrief vindt u de uitnodiging om de expositie van onze poëzie-posters te komen bezoeken. Het is zeer de moeite waard!
Ook in deze nieuwsbrief een uitnodiging voor het ouderfeest in maart en een bericht over de kerstopbrengst voor het goede doel. Het is een prachtig resultaat geworden.
Deze week zijn er open muzieklessen en afsluitende voorstellingen, u heeft een uitnodiging gekregen om te komen luisteren.
Namens het team,
Marjo Fokkema

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Cito toetsen
 
Deze week zijn we in de groepen 2 tot en met 8 gestart met de Cito toetsen. Het zijn de halfjaarlijkse signaleringstoetsen waarmee we de ontwikkeling van uw kind goed kunnen volgen.
We willen u vragen deze periode geen (tand)artsbezoeken e.d. in te plannen.             
 
 
 
Poëzie expositie
 

Gedichten over afschrikwekkende monsters, lieve grootouders en zelfs een gedicht over een gedicht. Alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 schreven tijdens het eerste thema een gedicht en maakten hier illustraties bij. De winnende exemplaren, door de klas verkozen, zijn vereeuwigd in posterformaat. Vanaf aanstaande maandag 22 januari is de expositie tijdens de week van de poëzie te zien op de eerste verdieping van de school. U bent welkom vanaf de inloop tot 8.40 uur. Anja Pinckaers (moeder van een ex-leerlingen en pauzehulp) gaf de posters vorm, net als zij eerder deed bij de gedichtenwaaier. De ontwerpen zijn op een aluminium frame gedrukt. De expositie blijft tot en met 9 februari in de ochtend – en natuurlijk ook in de middag vanaf 14.45 uur geopend. Daarna krijgen de doeken een vaste plek in de school. Wij zijn bijzonder tevreden met het prachtige resultaat en hopen dat de soms indringende, grappige en lieve gedichten ook veel indruk op u zullen maken!
ICC-commissie

            

 
 
 
Activiteiten
 
 
Twee ouderbijdragen voor twintig extra activiteiten
 
Op de Ark organiseren we veel extra activiteiten. De school krijgt hiervoor geen budget van het ministerie. Ieder jaar vragen we de ouders van ieder kind twee vrijwillige bijdragen te doen, in september voor de Schoolraad, en in december voor cultuur.

Vlak voor kerst heeft u via uw oudste kind op de Ark het verzoek voor de cultuurbijdrage ontvangen. Hiervan krijgt uw kind elke week muziekles van een professionele musicus en wordt het jaarlijkse cultuurprogramma en de Arkdag betaald. Mocht deze brief aan uw aandacht ontsnapt zijn, dan bij deze het verzoek de bijdrage over te maken. De bijdrage is: € 75, - per kind in de groepen 1 t/m 7 (€ 30,- als uw kind na 1 januari in groep 1 begint) of € 55, - per kind in groep 8.

U kunt de bijdrage overmaken op
NL 50 RABO 0319 051 943 t.n.v. Salomo De Ark div. Cultuur act.
onder vermelding van de "naam oudste kind + groep oudste kind”.


Eind september heeft u een verzoek gekregen voor de bijdrage voor de Schoolraad. Hiermee worden onder meer de schoolreisjes en de bussen betaald, het Sinterklaasfeest, Kerst en Pasen, sportdagen en schaatsen, kookonderwijs en het afscheid van groep 8. Ouders die deze bijdrage nog niet hebben voldaan krijgen daar in de komende weken een herinnering voor.             
 
 
 
Schoolsporttoernooien
 
Er komen weer verschillende schoolsporttoernooien aan! Je kunt je inschrijven voor de volgende toernooien…
1) Schoolbadminton voor de groepen 7 en 8. Op woensdagmiddag 14 februari. Inschrijven kan tot 30 januari.
2) Schoolzaalvoetbal voor de groepen 7 en 8. Op maandag 26 februari. Inschrijven kan tot 30 januari.
3) Schoolvoetbal voor de groepen 7 en 8. Vanaf maart, woensdagmiddag. Inschrijven kan tot (nog niet bekend, maar schrijf je toch maar vast in).
Informatie over het inschrijven voor het schoolvoetbal van de groepen 5 en 6 komt later.
4) Schoolvolleybal voor de groepen 7 en 8. Woensdag 7 maart. Inschrijven kan tot 17 januari.
Inschrijven kan via sport@ark-haarlem.nl Vermeld je naam, je klas en bij voetbal is het handig als je je voorkeurspositie doorgeeft. Let op de verschillende sluitingsdata.
Met name voor voetbal geldt: Sport Support heeft maar een beperkt aantal plekken voor teams dat kan mee doen. Het is nog niet eerder voorgekomen, maar ze hebben het recht om teams te weigeren als er te veel aanmeldingen zijn. Als dat zo is komen we met een passende oplossing. En voor schoolvoetbal gaan we t.z.t. ook weer op zoek naar 1 coach en 1 scheidsrechter per team.
Sportieve groet,
Karina, Lisanne en Niek
(Gymleerkrachten BS de Ark) 
           
 
 
 
Ouderfeest 2018
 

Zaterdag 17 maart vindt het inmiddels legendarische ouderfeest plaats in discotheek de Stalker!
Regel snel de oppas en bestel je kaart, door hier te klikken.
Investering: 6 euro.
Meer informatie over het feest vind je hier.
Na een welkomstdrankje zorgen de “Ark Dj’s” voor lekkere dansbare muziek. Er wordt rekening gehouden met allerlei smaken, op basis van de muziekverzoeken van vorige edities van het feest
En, dan nog de serieuze noot: een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. De kinderraad van de Ark zal zich hierover buigen. Via deze link kun je kaartjes kopen. Wees er snel bij want op is op!

             

 
 
 
Terugblik
 
 
Opbrengst Goede doel Kerst 2017
 

Afgelopen maandag ik heb een cheque in ontvangst mogen nemen met het geweldige bedrag van 2.477,52 euro. Het volledige bedrag komt ten goede van Limulunga Preschool in Mongu - Zambia.
Het geld zal worden besteed aan het voedselprogramma, iedere dag krijgen de kinderen een maaltijd op school en dankzij deze kerstactie kunnen we hier weer een jaar mee doorgaan.
Wie het leuk vindt om de ontwikkelingen te blijven volgen kan dit ook doen via onze Facebookpagina.
Ontzettend bedankt voor jullie inzet en steun namens Stichting Limulunga,
Martine


 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.