Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 7 20 december 2017
 

Het team van de Ark


Vrijdagmiddag 22 december zijn alle kinderen van groep 1 t/m 8 om 12.00 uur vrij!

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Kerstviering 2017
 
Morgenavond, donderdag 21 december, vieren we het kerstfeest op school.
Kerstviering in de klas
Groepen 1 t/m 4
18.00 – 18.15 uur: Inloop van groepen 1 t/m 4; kinderen lopen met hun ouders naar de klas.
18.15 – 19.00 uur: Kerstdiner voor de groepen 1t/m 4.
19.00 – 19.15 uur: De kinderen van de groepen 1 t/m 4 worden door hun ouders in de klas opgehaald.
Groepen 5 t/m 7
18.00 – 18.15 uur: Inloop van groepen 5 t/m 7; kinderen lopen met hun ouders naar de klas.
18.15 – 19.15 uur: Kerstdiner voor de groepen 5 t/m 7.
19.15 – 19.30 uur: De kinderen van de groepen 5 t/m 7 lopen zelfstandig naar hun ouders op het
schoolplein.
Groep 8
18.00 – 18.15 uur: Inloop van groep 8; kinderen lopen met hun ouders naar de klas.
18.15 - 19.15 uur: Kerstdiner voor groep 8.
19.15 – 20.00 uur: Kerstgala voor de groepen 8.
19.45 – 20.00 uur: De ouders van de kinderen van groep 8 zijn welkom bij het kerstgala.
18.00 – 19.30 uur: Kerstmarkt op het plein door de Schoolraad voor de ouders; zuurkool en glühwein
 
 
 
 
Overblijfouders gezocht!!
 
Wij zijn voor de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (of 1 van deze dagen) dringend op zoek naar overblijfouders. Van 11.15 -12.45 uur houden de overblijfouders actief toezicht op het schoolplein. Welke ouder wil tegen vergoeding meedraaien tijdens het overblijven?
Graag jullie reactie of vragen naar: judithdankelman@salomoscholen.nl             
 
 
 
Terugblik
 
 
Hello, good morning and brown bear; Engels bij de kleuters
 
Sinds eind oktober geef ik Engels aan drie kleutergroepen. Alhoewel sommige kinderen de lessen in het begin best spannend vonden, deden ze al snel enthousiast mee.
Door middel van liedjes, het voorlezen van prentenboeken en bewegingsspelletjes maken de kinderen op een speelse manier kennis met de Engelse taal. Zo werden de meest voorkomende kleuren aangeleerd, oefenden de kinderen met groeten en zich voorstellen, hebben we al heel vaak van 1 t/m 10 geteld (en ook nog terug), leerden we verschillende dierennamen en maakten de kinderen kennis met woorden over het lichaam.
We lazen de boeken ‘Brown bear, brown bear, what do you see’, ‘Ten in the bed’, ‘From head to toe’ en ‘The very hungry caterpillar’. Ook zongen we liedjes als ‘if you’re happy and you know it’, ‘head, shoulders, knees and toes’, brown bear, brown bear, what do you see’ en ‘today is monday’ (een lied waarin de dagen van de week voorkomen).
Tijdens de les spreek ik alleen Engels en dit was natuurlijk wel even wennen. Maar door het gebruik van de prentenboeken en het uitbeelden van begrippen en woorden (met behulp van mimiek, afbeeldingen en voorwerpen), begrijpen de kinderen al snel wat er bedoeld wordt. En als het dan toch nog te moeilijk is, zit er in iedere groep wel een Engelssprekende leerling die voor mij kan vertalen.
De afgelopen twee weken spraken en speelden we over het kerstverhaal en zongen we Engelse kerstliedjes. De pilot wordt vervolgd in januari; ik sluit dan met mijn lessen opnieuw aan bij de thema’s van de kleutergroepen. Voor mij is de donderdagochtend iets waar ik naar uitkijk; het is iedere keer weer genieten als ik met een blij en enthousiast “hello” of “good morning” begroet word als ik het lokaal binnenkom.
Audrey Krist             
 
 
 
Activiteiten
 
 
Schoolvolleybaltoernooi groepen 7 & 8 op woensdag 7 maart 2018
 
Het is weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi. Welke meiden en jongens uit de groepen 7 & 8 hebben zin om de Ark te vertegenwoordigen op het schoolvolleybaltoernooi op woensdagmiddag 7 maart 2018 in de Beijneshal (tegenover het station)? Er wordt gespeeld met jongensteams, meisjesteams en gemengde teams. Juf Lisanne zal in februari een paar keer gaan trainen met de groep.
Heb je zin om mee te doen én vooraf een paar keer te trainen? Geef je dan uiterlijk 15 januari op door een e-mail te sturen naar: sport@ark-haarlem.nl
Zet in de onderwerp regel: schoolvolleybal en in je mail je voor- en achternaam en in welke groep je zit! 
 
 
 
Niet missen: Ouderfeest 17 maart 2018
 
Om vast te noteren in je agenda: 17 maart 2018
Waar: Club Stalker.
Hoe laat: van 20 uur tot 01:00 uur.
Heb je leuke ideeën voor dit feest? Mail dan naar clubarkfeest@gmail.com. 
 
 
 
Mededelingen
 
 
Kerstbomenactie
 
Begin 2018 vindt in de gemeente Haarlem weer een kerstbomen inzamelactie plaats. Deze actie wordt georganiseerd om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Ook vanuit milieuoogpunt is het goed om de bomen gescheiden in te zamelen, zodat ze kunnen worden gerecycled tot compost.
Te winnen prijzen
Kinderen tot en met 15 jaar kunnen op 4 en 10 januari van 12.30 tot 16.00 uur op verschillende locaties, verspreid over de stad, oude kerstbomen inleveren. Zij kunnen zoveel bomen inleveren als ze willen. Voor elke boom ontvangen zij € 0,40 en een lootje waarmee zij kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze prijs mag besteed worden aan een activiteit met de gehele klas voor bijvoorbeeld een excursie of een schenking aan een goed doel. Ook worden per locatie cadeaubonnen van € 10,-- (één cadeaubon per 100 ingeleverde kerstbomen) verloot. 
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.