Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 1 SEPTEMBER 2016
Van de directeur
 

De gezellige decembermaand staat weer voor de deur. De Sintcommissie is druk bezig met de voorbereidingen. Informatie over het Sintfeest vindt u hieronder. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor dinsdagavond 21 november met Steven Pont. Het wordt zeker een interessant verhaal, dus meld u aan! In deze nieuwsbrief nogmaals een oproep van de Schoolraad voor een penningmeester Cultuurfonds.
Volgende week start ‘de Week van de mediawijsheid’, hieronder leest u hoe wij op de Ark omgaan met mediawijsheid. De nieuw(school)jaarsrecepties van begin dit schooljaar zijn geëvalueerd met team, kinderen en ouders. Op 28 november komt de klankbordgroep bijeen om alles te bekijken.
Vrijdag 17 november is er een studiedag voor leerkrachten voor groep 1 t/m 8, alle kinderen zijn vrij. Het is een inspiratiedag voor de leerkrachten. Met deze onderwerpen gaan we aan de slag: didactisch coachen, coderen en programmeren en zelfregulerend leren. De middag staat in het teken van thematisch werken.
Marjo Fokkema

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Nog plekken vrij voor Steven Pont!
 
Steven Pont op De Ark. U kent hem vast wel van TV 'het geheime leven van een 4-jarige'. Op dinsdagavond 21 november om 19.30 uur is er een thema-avond voor ouders en leerkrachten die wordt verzorgd door Steven Pont. De avond is voor ouders van kinderen van 4 – 12 jaar.   Bij deze een link naar een filmpje  https://www.youtube.com/embed/bgoG5Tqe33w?rel=0&wmode=transparent
 
lees meer
 
 
Week van de Mediawijsheid
 
Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week gaan wij op De Ark in de klas samen in gesprek over online gedrag en mediawijze vaardigheden. 
 
lees meer
 
 
Wie beheert de kas?
 
De schoolraad zoekt één ouder die de kas van de schoolraad wil beheren, samen met de andere penningmeester. Heb jij twee tot vier uur per maand en wil je de kas met de ouderbijdragen beheren, meld je dan aan bij Marjo Fokkema of Ino Paap, voorzitter van de schoolraad. Bel, app of mail 0624623404 ino@inopaap.nl. Twee ouders hebben zich aangemeld voor de cultuurcommissie, die plekken zijn gevuld.              
 
 
 
Sinterklaas 2017
 
Nog even en het is alweer zo ver, dan komt Sinterklaas een bezoek brengen aan de Ark!
Het Sinterklaasfeest is op dinsdag 5 december en de schooltijden zijn op deze dag net als een gewone dinsdag.
Alle leerlingen, dus de groepen 1 tot en met 8, mogen op dinsdag 28 november hun schoen zetten.
In de groepen 5 – 8 wordt in de week na de aankomst van Sinterklaas lootjes getrokken.
Alle surprises moeten al op maandag 4 december op school zijn, zodat de leerkracht alles klaar kan zetten en we na de aankomst van Sint op school direct met de surprises kunnen starten.
Op maandag 5 december verzamelen de bovenbouwleerlingen op het plein bij de leerkracht.
De onderbouwleerlingen worden om 8.15 uur in de klas verwacht. Sinterklaas heeft een druk programma en we verzoeken de ouders het afscheid kort te houden en het plein/de school te verlaten. |
Voor alle leerlingen wordt het 10 uurtje verzorgd.
Voor de kinderen die een allergie hebben, willen we de ouders vragen zelf iets mee te geven (een alternatief voor pepernoten en een speculaasje).             
 
 
 
Gezocht voor onze bieb
 
Ouders die het leuk vinden om de kinderen te helpen in de bibliotheek tussen half 9 en 9 uur 's morgens. Dit is het vaste moment voor kinderen om hun boeken (indien nodig) te ruilen. Hierbij is wat hulp en toezicht nodig. We hebben al een fijne club met ouders die helpen met ruilen en opbergen, maar verschillende ouders hebben aangegeven te willen stoppen of te minderen. Daarom zoeken we nieuwe ouders voor de verschillende ochtenden in de 'middenbouwbieb', ouders voor in de 'bovenbouwbieb' (vooral ook om de bieb wat op orde te houden) en reserve ouders voor wanneer er iemand eens niet kan. We vragen van u een half uur per week, of per twee weken. Mocht u interesse of vragen hebben, schroom niet, mail dan met thea.boogaard@salomoscholen.nl (leerkracht groep 5C). We horen het graag!             
 
 
 
Activiteiten
 
 
Avondvierdaagse nieuws
 
Uit de enquête over de toekomst van de avondvierdaagse is een groot enthousiasme gebleken om dit evenement vanuit de Ark zelf te organiseren. De Schoolraad is hiermee gestart en hebben de ouders die in de enquête zich aangemeld hebben om te helpen uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst. Wilt u meehelpen de avondvierdaagse op de Ark te organiseren, bel of app Ino (06-246 234 04) of Remco (06 2500 1281).             
 
 
 
Terugblik
 
 
Opbrengst kinderboekenweek
 
Er zijn weer veel boeken met de schoolbon gekocht tijdens de Kinderboekenweek bij de Kennemer Boekhandel.
De opbrengst is € 183,-. Voor dat bedrag mag de school nieuwe boeken aanschaffen.
We gaan op zoek naar leuke, spannende, inspirerende en informatieve boeken om de kinderen te motiveren te lezen.
Bedankt voor al het enthousiasme bij de mooi ingerichte boekentafel tijdens de Kinderboekenweek.             
 
 
 
Mededelingen
 
 
Schaken op de Ark
 
Het schaakseizoen op De Ark is weer begonnen.
We hadden in Haarlem Noord nog geen buurtschaken, maar dat begint nu. Niet op De Ark, maar wel dichtbij. Vrijdag 3 november is een serie van 20 schaaklessen van start gegaan. Dit is niet alleen een kans om leuke partijen te spelen, maar ook om een betere schaker te worden. Schakers van De Ark worden speciaal uitgenodigd om mee te doen.    
 
lees meer
 
 
Warme jassen voor Nea Kavala
 
Beste ouders,
Een goede vriend van mij werkt momenteel een paar maanden als vrijwilliger in Nea Kavala, een groot vluchtelingenkamp in Noord-Griekenland. In de winter kan het - 10 gr worden, met een gevoelstemperatuur van - 20. Vorig jaar hebben we een grootscheepse winterkledingactie opgezet, maar er zijn nog steeds keihard spullen nodig. Op dit moment zoeken we warme winterjassen voor mannen, maat M/S. Ik kan me voorstellen dat er op diverse zolders nog wel wat ligt. Ik verzamel voor Haarlem en A'dam, er staat deze maand een bak op school waar deze jassen in kunnen, eventueel wil ik het bij u thuis komen ophalen. Ik zorg dat de boel naar het kamp verscheept wordt. Voor een indruk van de situatie daar vorige winter, zie: https://www.youtube.com/watch?v=9YPVwkZAtJA
Dank en hartelijke groet,
Hester Schaaf mailadres: hesterschaaf@gmail.com
(moeder Jonathan v.d. Kris, 7B)             
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.