Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 1 7 september 2017
Van de directeur
 
Welkom allemaal weer op school! Hopelijk heeft iedereen een fijne zomervakantie gehad. Wij hebben er weer zin in, we gaan er een fijn jaar van maken.
Op de eerste zondag van de zomervakantie is de moeder van Jana Klasen, 8b, overleden. Heel verdrietig, we wensen Jana en Peter heel veel sterkte met dit grote verlies.
De eerste weken van dit schooljaar staan in het teken van groepsvorming en positief groepsklimaat. Vorige week donderdag heeft het team nascholing Klassenkracht gevolgd. Wat dit inhoudt leest u in deze nieuwsbrief.
Deze week ontvangt u een informatiekaart van de groep en de vragenlijsten ter voorbereiding op het ouder-kind-leerkracht gesprek. Verdere informatie over aanmelden gesprekken en nieuwschooljaarsreceptie vindt u in deze nieuwsbrief. Volgende week gaan de muzieklessen weer starten. Heeft u nog vragen over het nieuwe schooljaar? De deur staat altijd voor u open.
Marjo
 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Eerste schoolweken
 
De eerste schoolweken zijn heel bepalend in de groepsvorming in het nieuwe schooljaar. Wij hebben schoolbreed een aanpak, Klassenkracht, hoe we het groepsklimaat positief willen neerzetten.
Om te beginnen bespreken we met de kinderen: Wat voor groep willen we zijn? Wat vinden we belangrijk? Wat verwachten we van elkaar? 
 
lees meer
 
 
De vernieuwde Arksite en registreren/aanmelden
 
Kan ik mij al registeren en aanmelden voor gesprekken?
Naast de groepspagina's heeft het inloggedeelte voor ouders onze prioriteit gehad. Vanaf do7 september kunnen alle ouders zich registeren (ook als u dat al eerder heeft gedaan). Per kind geeft u de gegevens door. Dit gaat als volgt:
 
 
lees meer
 
 
Uitnodiging Nieuw(school)jaarsreceptie
 
Wij nodigen alle ouders en kinderen uit op de Nieuw(school)jaarsreceptie: 
 
lees meer
 
 
Fietskaarten
 
Helaas kunnen niet alle kinderen hun fiets parkeren op het plein. Er is te weinig ruimte. Deze week hebben kinderen die wel op de fiets mogen komen een fietskaart gekregen. Alleen fietsen met een fietskaart 2017-2018 mogen in het fietsenrek. Kinderen van groep 1-2 kunnen niet met de fiets naar school.  
 
 
 
Activiteiten
 
 
Muzieklessen
 
Volgende week gaan de muzieklessen in alle groepen starten. Judith van Swaay is vanuit Hallo Muziek niet meer aan onze school verbonden. Paloma de Beer en Annet Karsten nemen haar taken over.  
 
lees meer
 
 
Mededelingen
 
 
Tegemoetkoming schoolkosten Gemeente Haarlem
 
In Haarlem willen we dat iedereen mee doet! Ook de kinderen uit de gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen.
De gemeente Haarlem heeft daarom regelingen getroffen om deze ouders financieel te ondersteunen zodat hun kinderen ook de kansen krijgen om zich te ontwikkelen én mee te doen.            
 
lees meer
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.