Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 10 16 februari 2017
Van de directeur
 

De voorjaarsvakantie staat voor de deur, de afgelopen periode is snel gegaan. Er is in alle groepen hard gewerkt aan thema’s, Cito, muziekuitvoeringen en kooklessen. Op de studiedag van afgelopen dinsdag hebben de leerkrachten de ontwikkeling van ieder kind goed bekeken. De Cito’s zijn geanalyseerd en het welbevinden van ieder kind is in kaart gebracht. Aan de hand van deze informatie hebben de leerkrachten nieuwe groepsplannen gemaakt voor de komende periode. Welke kinderen hebben meer uitdaging nodig, wie heeft extra zorg of begeleiding nodig en hoe plan ik dat allemaal in het rooster. Na de vakantie gaan ouders, kinderen en leerkrachten met elkaar in gesprek over deze plannen.

Ook start na de vakantie in alle groepen het thema Reis om de Wereld. Dit thema wordt afgesloten op 13 mei a.s. tijdens de Arkdag. In deze nieuwsbrief meer informatie over dit evenement.

In elke kleutergroep is de computer ingeruild voor een kleuter-vriendelijke tablet. Hieronder leest u hoe we deze gaan gebruiken in groep 1-2. Verder vragen we uw aandacht voor het fietsen en de veiligheid rond de school.

Vanaf volgende week kunt u alleen nog foto’s op onze site bekijken met gebruik van een wachtwoord. Het wachtwoord ontvangt u via mail.

Fijne voorjaarsvakantie allemaal!     

Namens het team,
Marjo Fokkema

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Wachtwoord voor de Arksite
 

Eerder hebben we u via de nieuwsbrief geïnformeerd over de strengere wetgeving rondom privacy, en ons besluit om een deel van de Arksite achter een wachtwoord te zetten. Deze week krijgt u via de groepsleerkracht het wachtwoord toegestuurd. In de voorjaarsvakantie wordt de website aangepast. U kunt het wachtwoord eventueel delen met familie en vrienden die ook geïnteresseerd zijn in het volgen van de leerlingen, maar we vragen u hier wel kritisch in te zijn.

Voor vragen over de Arksite kunt u mailen met webmaster@ark-haarlem.nl

 
 
Met de fiets naar school
 
Elke ochtend is het een drukte van belang wanneer de kinderen en ouders naar school komen. Veel kinderen mogen met de fiets naar school en daarom hebben we extra fietsenstallingen geplaatst bij de Torrentiusstraat.
 
lees meer
 
 
Activiteiten
 
 
Open Podium
 
Het open podium komt dichterbij! Zouden jullie je kinderen een beetje willen helpen met het zich herinneren van de volgende punten? Dat zou fijn zijn!
 
lees meer
 
 
All-inclusive Reis om de wereld op de Arkdag
 
Zaterdag 13 mei 2017 van 12:00 tot 17:00 uur. De Schoolraad en het team zijn al druk bezig met de organisatie van deze bijzondere reisdag. Om het tot een groot succes te maken vragen we ook uw hulp. Graag maken we gebruik van jullie expertise en interesse.
 
lees meer
 
 
Terugblik
 
 
Tablets in de kleutergroepen
 
Alle PC’s zijn sinds de zomer uit de klaslokalen bij de groepen 1 en 2 verdwenen. De iPad doet zijn intrede! Per kleutergroep zijn er twee iPads aangeschaft:
 
lees meer
 
 
Gevonden voorwerpen
 
De bakken met gevonden voorwerpen zitten alweer aardig vol. Wilt u uw kind vragen om te kijken of er iets van hem/haar bij zit? Na de voorjaarsvakantie gaat het naar een goed doel.
 
 
 
Mededelingen
 
 
Korting ClaroRead thuis
 
Verschillende kinderen met dyslexie werken bij ons op school met de software van ClaroRead. Met behulp van dit programma worden teksten voorgelezen.
 
lees meer
 
 
Gezinsviering Sint Bavo, Sponsorloop Rondje om de kerk!
 
12 maart 2017 aanvang: na de hoogmis, ca. 11:15 uur
We lopen of rennen! een aantal rondjes om de kerk en we halen daarmee geld op voor het goede doel. In de vastentijd is er altijd de vastenactie.
 
lees meer
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.