Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 1 SEPTEMBER 2016
Van de directeur
 

We kijken terug op drie fijne en zeer warme informatieavonden. Fijn dat u er was! We hebben u verteld over de ouder-kind-leerkracht contacten dit schooljaar. Ouders die niet aanwezig waren kunnen deze informatie vinden op onze site. Wilt u zich inschrijven voor het startgesprek met de leerkracht en uw kind? in deze nieuwsbrief leest u hoe u dit kunt doen. Ook vindt u een oproep van de Schoolraad. Heeft u tijd om mee te werken aan de Arkdag, de cultuurcommissie of communicatiecommissie, we kunnen uw hulp goed gebruiken. In de Wet bescherming persoonsgegevens is vastgelegd dat scholen ouders jaarlijks toestemming moeten vragen om beeldmateriaal en persoonsgegevens van kinderen te gebruiken. Alle kinderen krijgen volgende week een toestemmingsformulier mee. Wilt u dit invullen en inleveren bij de leerkracht?
Van dinsdag 20 september t/m vrijdag 23 september zijn de groepen acht op kamp. Dit jaar gaan ze voor het eerst met de trein naar Zevenaar, vlakbij de Duitse grens. Ze verblijven op Buitengoed de Panoven. De volgende collega’s gaan mee: juf Annemarie, meester Bas, meester Kees, juf Marloes, meester Sjoerd, meester Niek, juf Lisanne, juf Bernadette, juf Willemijn (dinsdag en woensdag), juf Ilse (donderdag en vrijdag), juf Marjo, juf Sabine en (juf) Petra. Voor de leerkrachten van groep 7 is vervanging geregeld.
We wensen de kinderen en begeleiding vier mooie en gezellige dagen!

Marjo Fokkema

 
 
Aanmelden broertjes en zusjes
 
Zijn alle jongere broertjes en zusjes van onze leerlingen al ingeschreven voor de basisschool? Het is de bedoeling dat ze ver voor hun 2e verjaardag worden aangemeld zodat er een plekje gereserveerd kan worden. De komende jaren stromen al weer behoorlijk vol. Bij twijfel kunt u contact opnemen met administratie@ark-haarlem.nl.
 
 
 
De schoolraad zoekt versterking!
 
Voor de Communicatie commissie, de Cultuurcommissie en de Arkdag-commissie.
 
Lees meer
 
 
Materiaal handvaardigheidslessen
 
Voor onze handvaardigheidslessen zijn we op zoek naar: knopen, kurken, bierviltjes en kralen. Deze kunt u inleveren in het handvaardigheidslokaal.            
 
 
 
Ter herinnering: de vernieuwde Arksite en registreren/aanmelden
 

Kan ik mij al registeren en aanmelden voor gesprekken?
Naast de groepspagina's heeft het inloggedeelte voor ouders onze prioriteit gehad. Vanaf maandag 12 september kunnen alle ouders zich registeren (ook als u dat al eerder heeft gedaan). Per kind geeft u de gegevens door. Dit gaat als volgt:

  1. Ga bij het menu naar ‘inloggen' en kies dan ‘gegevens doorgeven'.
  2. Vul de gegevens van uw kind en uzelf in en klik op verzenden. Herhaal deze stap als u meerdere kinderen bij ons op school heeft.
  3. De leerkracht ontvangt een mail om de aanvraag te bevestigen.
  4. Na bevestiging (denk eraan dat hier enige tijd overheen kan gaan) krijgt u een mail met een persoonlijk wachtwoord waarmee u kunt inloggen op de site.


U gebruikt voor alle kinderen hetzelfde wachtwoord, met uw mailadres als gebruikersnaam. Met andere woorden: als u inlogt ziet u de gespreksmomenten voor de groepen van al uw kinderen.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor de gesprekken? Op de studiedag van donderdag 15 september maken de leerkrachten de gespreksmomenten aan. Vanaf dan kunt u zich aanmelden door in te loggen en de juiste groep en tijd te kiezen. U kunt zich ook weer afmelden en een andere beschikbare tijd kiezen mocht er iets veranderen in uw agenda. We vragen u dit niet te kort van te voren te doen omdat de leerkrachten de gesprekken op tijd voorbereiden.

Klopt het dat ik geen gesprekken zie als ik inlog?
Dit kan wanneer de gesprekken nog niet zijn aangemaakt. Neem in zo'n geval even contact op met de groepsleerkracht. Tot 15 september zijn er geen gesprekken zichtbaar.
Moet ik mij ook opnieuw inschrijven voor de nieuwsbrief? Nee, we nemen het gebruikersbestand voor de nieuwsbrief mee naar de nieuwe site. Deze blijft u dus gewoon ontvangen.

We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over de vernieuwingen. We hebben veel getest maar mocht er alsnog iets fout gaan of niet goed werken, stuur dan een mail naar sjoerdvandenberg@me.com

 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.